Privéhuishouden: Het afvoeren van vuil water bij de dagelijkse reiniging vormt in de regel geen probleem. Vuil water kan in vloerputjes, toiletten en geschikte wasbakken worden gegoten. Let op de betreffende aanwijzingen op de verpakking van het reinigingsmiddel.
Mocht u een oud reinigingsmiddel in de kast hebben staan dat u niet meer wilt gebruiken: gooi het niet gewoon weg maar verwijder het voor alle zekerheid op een deskundige wijze. Een goed punt hiervoor zijn de afvalscheidingsstations in steden en dorpen, die zich ook professioneel bezighouden met het verwijderen van restvoorraden van huishoudelijke reinigingsmiddelen. Verpakkingen met dergelijke restvoorraden kunnen daar meestal gratis of tegen geringe kosten worden afgegeven.
Na volledig gebruik van de reinigingsmiddelen mogen lege verpakkingen echter zonder meer in de betreffende afvalbak worden gegooid.
Professionele dienstverleners: Het afvoeren van losgekomen vuil bij de dagelijkse reiniging of bij grondreiniging vormt in de regel geen probleem. Losgekomen vuil kan in vloerputjes, toiletten en geschikte wasbakken worden gegoten. De medewerkers moeten daarover worden geïnformeerd tijdens het inwerken, een eventueel benodigde handleiding voor de procedure moet wijzen op de afvoermogelijkheden.
Bijzondere voorzorgsmaatregelen, waarvan schoonmaakpersoneel op de hoogte moet zijn, zijn geboden bij losgekomen vuil bij de reiniging van machines en installaties (bijvoorbeeld koolwaterstofhoudende koelsmeerstoffen), gevelreiniging (bijv. zuur, loog, oplosmiddelen) en bij de reiniging van zeer gevoelige ruimten (bijv. opgenomen chemicaliën), ziekenhuizen (bijv. desinfectiemiddelen) en keukens (oplosmiddelen, vet).
Volg de regels van de gemeentelijke verordening voor afvalwater. We adviseren de overdracht aan een daarvoor aangewezen afvoerbedrijf.
Niet-vervuilde en geleegde verpakkingen kunnen worden gerecycled.